İHRACATINA KONTROL GETİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİ TABLOSU GENİŞLETİLDİ.
27 Ocak 2022 tarih 31732 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT:2022/1) tebliğ ile, patates, domates, kuru soğan, kuru sarımsak, hıyar ve kornişon, fasulye, patlıcan, sivri biber, zeytin, adi fasulye, kırmızı mercimek, portakal, mandarin, limon, karpuz, elma, zeytinyağı ve fraksiyonları, kümes hayvanlarının etleri ve sakatatı, tavuk yumurtası, Tereyağı gibi ürünlerin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilendirilmiş olup Tarım ve Orman Bakanlığının 26.02.2022 tarih E-21817801-305.04.02.02-4668614 sayılı İhracat Kısıtlaması yazısı ile Fasulye, Mercimek, Dökme Zeytinyağı ürünlerinin ihracatı kısıtlanmıştı.
04 Mart 2022 Tarih 31768 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İhracat 2022/2 tebliğ ile 2022/1 sayılı tebliğde belirtilen ürün tablosu güncellenmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı aşağıdaki tabloda yer alan ürünlerin ihracatına 31.12.2022 Tarihine kadar ihracat kısıtlaması uygulayabilir.
Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.
G.T.İ.P./G.T.P. | Eşyanın Tanımı |
0201, 0202 | Büyükbaş hayvanların eti |
0204 | Koyun ve keçi etleri |
0206 | Sakatatlar |
0207.11, 0207.12 | 01.05 Pozisyonuna giren kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı: |
0405.10 | Tereyağı |
0407.21 | Tavuk Yumurtaları (Gallus domesticus türü) |
0701.90 | Patates (taze veya soğutulmuş): Diğerleri |
0702.00.00.00.00 | Domates (taze veya soğutulmuş) |
0703.10.19.00.11 | Kuru soğan |
0703.20.00.00.12 | Kuru sarımsak |
0707.00 | Hıyarlar ve kornişonlar (taze veya soğutulmuş) |
0708.20.00.00.11 | Fasulye |
0709.30.00.00.00 | Patlıcan |
0709.60.10.00.11 | Sivri Biber |
0709.92, 0710.80.10.00.00, 0711.20 2001.90.65, 2004.90.30, 2005.70 |
Zeytinler |
0713.10 | Bezelye |
07.13.33.90.00.19 | Adi fasulye (beyaz fasulye dahil) (Phaseolus vulgaris) |
0713.40.00.00.13 | Kırmızı Mercimek |
0805.10 | Portakal |
0805.21, 0805.22, 0805.29 | Mandarin (tanjerin ve satsuma dahil); klemantin,vilking ve benzeri turunçgil melezleri |
0805.50 | Limon (Citrus limon, Citrus limonum) ve tatlı limonlar |
0807.11.00.00.00 | Karpuzlar |
0808.10 | Elma |
1006 | Pirinç |
1101.00 | Buğday unu |
1102.20 | Mısır unu |
1103.11 | Buğday irmiği |
1103.13 | Mısır irmiği |
1104.29.17 | Aşurelik buğday |
1507, 1516.20.91.00.12, 1516.20.96.00.13 | Soya yağı ve fraksiyonları |
1509 | Zeytinyağı ve fraksiyonları |
1512, 1516.20.91.00.16, 1516.20.96.00.14, 1516.20.91.00.11,
1516.20.96.00.12 |
Ayçiçeği tohumu, aspir veya pamuk tohumu yağları ve bunların fraksiyonları |
1514, 1516.20.91.00.18, 1516.20.91.00.21, 1516.20.98.00.21 | Rep, kolza ve hardal yağı ve bunların fraksiyonları |
1515.21, 1515.29, 1516.20.91.00.24, 1516.20.98.00.15 | Mısır yağı ve fraksiyonları |
1517 | Margarin |
1904.30 | Bulgur |
2309.90 | Karma yem |